Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Grote partij automatische vuurwapens, granaten en blokken cocaïne gepakt in woning Amsterdam

De politie in Amsterdam heeft bij een controle in een woning een grote hoeveelheid automatische vuurwapens, explosieven en blokken cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Er werd dinsdagmiddag 27 maart een controle uitgevoerd bij de woning aan de Jan Evertsenstraat. Officieel was er niemand ingeschreven maar bij aanbellen deed een man open. Er werd na overleg met de officier van justitie besloten om het pand te doorzoeken.

Tijdens de doorzoeking werden onder andere blokken cocaïne, alsmede een tas met vijf handgranaten en een hoeveelheid explosieven met verschillende ontstekers aangetroffen. Vanwege deze vondsten werd de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld. Het personeel van de EOD heeft de explosieven, ontstekers en de handgranaten op een veilige manier afgevoerd.

Tijdens het verdere onderzoek werden ook nog automatische vuurwapens, en verschillende pistolen gevonden. De wapens en een halve ton cash zijn beslag genomen. De verdachte die opendeed, een 47-jarige man, is aangehouden en vastgezet. De politie onderzoekt de zaak en sluit meer aanhoudingen niet uit.