Foto ter illustratie.

Grote partij blokken cocaïne gepakt op parkeerplaats snelweg bij Antwerpen

De Belgische federale politie heeft vrijdagavond een grote partij cocaïne in beslag genomen. De drugs werden aangetroffen in een container die vervoerd werd door een Bulgaarse trucker.

De vrachtwagen werd gecontroleerd op een snelwegparking in Ranst, in de buurt van Antwerpen. Bij de controle van de lading werden sportzakken aangetroffen. Daarin bleek cocaïne te zitten. Uiteindelijk ging het om een partij van 698 kilogram cocaïne.

De Bulgaarse trucker werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De federale gerechtelijke politie (FGP) voert het verdere onderzoek.

Betekenis van de vondst

De vondst van 698 kilogram cocaïne is volgens een woordvoerder een grote slag voor de drugshandel in België. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer 30 miljoen euro.

De vondst toont aan dat de drugshandel via containers een belangrijke route is voor drugssmokkel. De FGP zal de komende tijd extra aandacht besteden aan deze route.

De Bulgaarse trucker wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij de smokkel van de drugs. Hij kan worden vervolgd voor drugssmokkel en het bezit van verdovende middelen.