© Politie

Grote partij cocaïne gepakt in verborgen ruimte busje met verlopen APK op de A2

De politie heeft bij een controle op de A2 een grote partij cocaïne aangetroffen in een verborgen ruimte.

Op vrijdag zagen agenten een bestelbusje op de A2 bij Breukelen rijden in de richtin van Amsterdam. Uit de politiesystemen bleek dat de APK van de auto was verlopen en ook al eens bij een verdachte situatie betrokken was. Ter hoogte van Abcoude werd de auto vervolgens voor een verkeerscontrole aan de kant gezet.

Tijdens de controle viel het de agenten op dat in het middenconsole een PGP-telefoon lag. Na verder onderzoek in onder meer de laadruimte had de politie het vermoeden dat het busje voorzien was van een verborgen ruimte. Toen de ruimte eenmaal geopend was bleek er een partij cocaïne in te liggen. Het ging in totaal om 104 kilogram.

Twee mannen die in de bestelbus werden aangetroffen zijn aangehouden. De chauffeur was een 31-jarige Nederlander en de bijrijder een 24-jarige Albanees, beiden zonder vaste woon of verblijfplaats in Nederland. De bijrijder bleek later ook nog eens twee PGP-telefoons bij zich te hebben. De verdachten zitten en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.

© Politie