© Policia Nacional

Grote partij cocaïne onderschept op vissersboot Atlantische Oceaan in onderzoek Marokkaanse drugsbaas

De Spaanse politie heeft een grote partij cocaïne onderschept op een vissersboot in de Atlantische Oceaan.

In juni 2020 werd een onderzoek gestart naar een Spaans-Marokkaanse man die betrokken zou zijn bij grootschalige drugssmokkel. De verdachte bleek aan het hoofd te staan van een criminele organisatie die zich bezighield met het smokkelen van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa. Met verschillende vaartuigen brachten leden van de organisatie grote partijen cocaïne aan land.

Recent kwam informatie binnen over een mogelijke drugssmokkel en duizenden kilo’s cocaïne op een vissersboot uit Venezuela. Er werden observaties en een actie uitgevoerd in samenwerking met de autoriteiten in Colombia, Frankrijk, de Verenigde Staten en Venezuela. Toen de bemanning op het punt stond om de lading cocaïne over te laden, werd er ingegrepen.

De vissersboot is doorzocht en de opvarenden, acht personen uit Venezuela, zijn aangehouden. Aan boord bleek 4248 kilo cocaïne te liggen. Ook in Venezuela zijn gelijktijdig invallen verricht en twaalf verdachten aangehouden. In totaal zijn twintig personen aangehouden waaronder een aantal kopstukken van de criminele organisatie.

© Policia Nacional