O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Grote partij gedroogde wiet en invallen in panden en growshop bij actie inzake hennepteelt

De politie heeft in een groot onderzoek naar hennepteelt een grote partij gedroogde wiet in beslag genomen bij invallen in onder meer een growshop en wietkwekerijen.

Het onderzoek werd gestart nadat er op 15 januari een grote hoeveelheid wiet werd gevonden in een boerderij aan de Tenten in Grootegast. Bij de actie toen werden twee verdachten aangehouden. De politie heeft het onderzoek verder voortgezet waarbij zes andere verdachten in beeld kwamen.

Agenten vielen vanochtend meerdere panden binnen voor doorzoekingen. Hierbij werden een 72-jarige man, een 59-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Assen, een 29-jarige vrouw en een 33-jarige man uit de gemeente Het Hogeland en een 53-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden. Uit onderzoek moet blijken wat ieders rol is in dit onderzoek.

Bij de actie werden wietkwekerijen, drogerij en een hoeveelheid stekken aangetroffen. In een bedrijfspand van een growshop werd een grote hoeveelheid kweekmaterialen gevonden en in beslag genomen. In verband met het onderzoek en mogelijk crimineel verdiend vermogen is daarnaast ook nog beslag gelegd op twee panden in Assen en Foxhol.