De politie heeft na een tip over een sterke wietlucht een inval verricht en een grote partij wiet aangetroffen in een woning in Giethoorn.

Agenten stelden donderdagavond rond 23.00 uur een onderzoek na een melding over een wietlucht rond een woning aan de Brem. Bij doorzoeking werd een wietkwekerij aangetroffen. Om de kwekerij te kunnen ruimen, werd de stroom afgesloten. Daardoor kwam er teveel koolstofmonoxide vrij en werd een agent onwel. Hij is nagekeken door de ambulance en bleek in orde.

Toen de situatie veilig werd verklaard door de brandweer is de politie verdergegaan met het onderzoek. In de woning werden verschillende materialen aangetroffen die gebruikt worden bij het kweken van wiet. Daarnaast werd een grote hoeveelheid toppen wiet aangetroffen. Planten bleken niet aanwezig te zijn.

Drie personen die aanwezig waren in de woning zijn aangehouden. Het gaat om de bewoner en twee mannen van 28 en 31 jaar oud afkomstig uit Zwolle. De drugs en kweekmaterialen zijn in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.