Grote partij gestolen goederen en drugs ontdekt in ‘buurtsupermarkt’ Utrecht na anonieme tips

De politie heeft na anonieme tips een soort buurtsupermarkt ontdekt in Utrecht waar mensen gestolen goederen voor drugs konden ruilen.

Naar aanleiding van meldingen via Meld Misdaad Anoniem over de handel in gestolen goederen, werd er een onderzoek gestart door de politie. Dit leidde naar een woning in de wijk Ondiep waar woensdag een doorzoeking werd gedaan na meerdere observaties.

Tijdens de actie werd de woning door verschillende personen bezocht. Zij gingen met volle tassen naar binnen, maar kwamen met lege tassen naar buiten. De verdachten werden kort hierop aangehouden en verhoord. Er zijn drie mannen aangehouden die zich vermoedelijk bezig hielden met winkeldiefstal. De mannen zijn 46, 49 en 53 jaar oud uit Utrecht. Zij zitten nog vast en het onderzoek loopt nog.

Met toestemming van de rechter-commissaris is vervolgens het pand doorzocht. De complete woning was ingericht als soort buurtsupermarkt en er werd een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs en gestolen goederen ter waarde van tienduizenden euro’s aangetroffen. De goederen en drugs zijn in beslag genomen en worden verder onderzocht. De bewoners van de woning zijn ook aangehouden. Het gaat om een 67-jarige man, 55-jarige vrouw en 20-jarige man.

De buurtsupermarkt in de woning. ©️ Politie Midden Nederland