Grote partij gestolen televisies en auto’s aangetroffen in zeecontainers op bedrijventerrein

De politie heeft op een terrein in Raamsdonk in zeecontainers gestolen auto’s en een grote partij televisies aangetroffen.

 

Naar aanleiding van een onderzoek naar de diefstal van een auto, die gestolen werd in de nacht van zaterdag op zondag in Alkmaar, kwam de politie uit op een bedrijventerrein. Bij doorzoeking werd in een zeecontainer de gestolen auto aangetroffen. In die container stond bovendien nog een auto. Ook dit voertuig bleek van diefstal afkomstig te zijn. Deze auto is tussen woensdag 13 januari en zaterdag 23 januari weggenomen bij een bedrijf in Heerhugowaard.

De agenten zetten hun onderzoek voort en troffen in twee andere containers een grote hoeveelheid led-televisies aan. Het gaat vermoedelijk om circa 100 televisietoestellen. Onderzocht wordt waar de televisies vandaan komen. Naar aanleiding van deze vondsten hielden agenten op een huisadres in Oosterhout de huurder van de containers, een 32-jarige man, aan op verdenking van heling.

Onderzocht wordt wat de rol van de verdachte is bij de diefstal van de auto’s en wat zijn betrokkenheid is bij de overige aangetroffen spullen. Hij is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.