Grote partij grondstoffen voor productie harddrugs in drugslab gepakt door politie

De politie heeft een grote partij grondstoffen drie gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om duizenden kilo’s.

Agenten troffen dinsdag 13 februari in Alphen aan den Rijn en Lunteren een grote hoeveelheid grondstoffen en goederen voor het produceren van synthetische drugs aan. Verdeeld over de twee plaatsen vond de politie ongeveer 4000kg APAA. In Lunteren zijn daarnaast grondstoffen voor het maken van methamfetamine (crystal meth) gevonden.

APAA is een grondstof om BMK te maken. BMK een is een belangrijke grondstof voor het maken van de drug amfetamine. In Alphen aan den Rijn vond de politie rondbodemkolven en verwarmingsmantels die kunnen worden gebruikt voor het maken van amfetamine. In een loods in Lunteren is een hoeveelheid grondstoffen aangetroffen om het zwaar verslavende methamfetamine te kunnen maken.

Twee mannen (22 en 26 jaar) uit Alphen aan den Rijn zijn in die plaats als verdachten aangehouden en afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris in Den Bosch in bewaring gesteld. Ze worden verdacht van het plegen van strafbare voorbereidingen voor de productie van synthetische drugs.