Grote partij harddrugs en vuurwapens gepakt in Rotterdam na nerveus gedrag

In Rotterdam heeft de politie een grote drugs- en wapenvangst gedaan na nerveus gedrag van een verdachte.

Agenten zagen donderdagavond rond 19.40 uur een busje op de Mijnsherenlaan staan en besloten een verkeerscontrole uit te voeren. De bestuurder was verdwenen, maar in de bus zat nog wel een passagier. De man bleek tijdens de controle een aantal drugsdelicten op zijn naam te hebben staan en was volgens de politie heel zenuwachtig.

Na een paar minuten verscheen een tweede man ten tonele die de bestuurder van het busje bleek te zijn. Deze man had een zware tas bij zich, liep snel en keek schichtig om zich heen. Deze 25-jarige Rotterdammer ging naast zijn leeftijdsgenoot in het busje zitten en reed vervolgens weg. De agenten wilden de bestuurder óók aan een controle onderwerpen en gaven hem een stopteken.

De bestuurder reageerde in eerste instantie niet op de stoptekens maar stopte na een aantal minuten alsnog op de Frans Bekkerstraat. Daar stapte de eerder gecontroleerde passagier uit en rende met de zware tas van zijn vriend weg. Op de Gouwstraat gooide hij de tas weg maar na een achtervolging werd de man gepakt. In de weggegooide tas zat ruim een kilo wiet. De bestuurder was in het busje blijven zitten en kon zonder problemen aangehouden worden.

De politie deed verder onderzoek en de agenten kwamen erachter waar de Rotterdammer met de tas vandaan was gekomen. De woning werd doorzocht en hierbij werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen en vuurwapens. Het ging om enkele tientallen kilo’s aan pillen aan, drugsattributen, twee vuurwapens en munitie. De twee mannen zijn vastgezet en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.