De politie heeft na observaties van een verdachte auto een grote partij harddrugs in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in bigshoppers en werden overhandigd aan een vrachtwagenchauffeur.

Agenten zagen woensdagochtend rond 11.30 uur een auto op de A50 rijden die volgens de politiesystemen al een keer was opgevallen bij een verdachte situatie. De agenten, die in een onopvallende auto reden, zagen dat de auto de A50 verliet en op een bedrijventerrein bij Heteren naast een Poolse vrachtwagen met oplegger parkeerde.

De agenten hebben alles van afstand verder geobserveerd en even later zagen ze dat ook een Duitse bestelbus zich bij de groep voegde. Vervolgens waren ze er getuige van dat vanuit de bestelbus verschillende goederen, waaronder enkele zogenaamde bigshoppers, werden overgedragen aan de vrachtwagenchauffeur.

Daarop werd besloten verder onderzoek in te stellen en de mannen op de parkeerplaatsen te controleren. In de bigshoppers bleek een partij drugs aanwezig te zijn. Het ging daarbij om 24 kilo crystal meth en 10 liter amfetamine-olie. De drie mannen zijn vervolgens aangehouden en hun auto’s zijn in beslag genomen.

Tijdens het onderzoek kwam ook een adres in Overloon naar voren waar twee van de verdachten regelmatig zouden komen. De woning is woensdagavond doorzocht door de politie. Hierbij werden een kilo cocaïne, een cocaïnepers en een aantal jerrycans met vloeistoffen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. In de jerrycans zat ruim 100 liter amfetamine-olie ter waarde van rond de 150.000 euro.

De in beslag genomen bestelbus en auto bleken voorzien te zijn verborgen ruimtes. Er zat op het moment van de actie niets in. De verdachten, een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen, de 28-jarige Poolse bestuurder van een Duitse bestelbus en een 31-jarige man uit Rotterdam, zijn vastgezet op verdenking van drugshandel en/of bezit.

De aangetroffen partij harddrugs in bigshoppers. © Politie