© Crime-Nieuws.nl

Grote partij kweekmaterialen, wiet en stapels cash gepakt bij invallen in onderzoek growshop Rotterdam

De politie heeft bij een inval in Rotterdam een grote partij kweekmaterialen voor wietkwekerijen, gedroogde wiet en tienduizenden euro’s cash aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten stelden een onderzoek in naar een growshop groothandel aan de Boterdiep en hebben een inval verricht. Hierbij werden geld- en drugshonden ingezet. Naast het bedrijfspand zijn ook een woning in Rotterdam en twee loodsen in Ridderkerk doorzocht. Hierbij werden meer dan 48.000 euro aan contact geld, 15,5 kilo gedroogde toppen en veel kweekmaterialen aangetroffen. Er zijn drie verdachten aangehouden. Twee voertuigen en de administratie zijn in beslag genomen.

Na intensief onderzoek en analyse kwamen de samenwerkende overheden (politie, OM, Belastingdienst, gemeente Rotterdam, FIOD, RIEC Rotterdam) de growshop op het spoor. Aanleiding hiervoor was het vermoeden van de aanwezigheid van hennep in het pand. Hieruit bleek volgens een woordvoerder dat voor een langere periode bij het bedrijfspand kweekmaterialen voor de bedrijfsmatige hennepteelt zijn verkocht. Er waren zeker zes vrachtwagens nodig om alle aangetroffen goederen af te voeren.

De actie is volgens de politie onderdeel van een groter project naar georganiseerde criminele structuren achter de professionele en bedrijfsmatige hennepteelt. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden op dit moment niet uitgesloten.