Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Grote partij ponypacks, 25.000 euro cash en coke gepakt na drugsdeal op camera in Utrecht

De Utrechtse politie heeft aanhoudingen verricht voor het verkopen van ponypacks met cocaïne. De verdachten werden gepakt na waarneming door medewerkers van cameratoezicht.

Op zondag 1 september zagen medewerkers van cameratoezicht rond 00.20 uur dat er een drugsdeal gaande was in de Breedstraat. De dealer werd gevolgd en gezien werd dat er een tweede vermoedelijke drugsdeal plaatsvond vanuit de auto op de kruising met de Wijde Begijnestraat.

De politie stelde vervolgens een onderzoek en agenten gingen op aanwijzing van cameratoezicht naar de betreffende locatie. Daar hielden agenten een 23-jarige man ui IJsselstein en 24-jarige vrouw uit Amsterdam aan. De verdachten zijn ingesloten in het arrestantencomplex en bleken geld en ponypacks op zak te hebben. Van de kopers van de drugs werd een verklaring opgenomen en de drugs zijn in beslag genomen.

Na de aanhoudingen heeft de politie twee woningen in IJsselstein en Maarssen doorzocht. In de woning en bijbehorende berging in Maarssen werden in totaal bijna 25.000 euro, meer dan 1300 ponypacks, hennep en brokken vermoedelijke cocaïne en verpakkingsmateriaal aangetroffen.

De moeder van de mannelijke verdachte, een 54-jarige vrouw uit Maarssen, die samen met haar zoon en schoondochter woonde in een van de woningen, is na het aantreffen van de drugs ook aangehouden. Het onderzoek naar mogelijke drugshandel wordt voortgezet.