Grote partij vuurwapens en chemisch afval gepakt bij inval na tip over drugslab

De politie heeft bij de ontmanteling van een drugslab in Someren een grote partij vuurwapens en chemisch afval aangetroffen.

Bij de politie kwam eerder deze week informatie binnen dat in een loods bij een woning aan de Bergdijk een drugslab aanwezig zou zijn. Er werd daarop direct een groot onderzoek ingesteld. Na enkele dagen werd besloten om een inval te doen en het pand te doorzoeken.

Op donderdagmiddag kwam de politie in actie en hebben agenten een inval verricht. Tijdens de doorzoeking werden materialen aangetroffen die gebruikt worden bij het opzetten van drugslabs. Het lab zelf bleek inmiddels ontmanteld. Het ging vermoedelijk om een amfetaminelab.

In de loods en in een zeecontainer op het terrein werden tientallen grote en kleine vaten gevonden. Er bleek chemisch afval in te zitten. Verder werd ook een hoeveelheid amfetaminepasta aangetroffen en in beslag genomen. Uit het eerste onderzoek blijkt het te gaan om een groot lab dat langere tijd heeft gedraaid en drugs is geproduceerd.

Tijdens het verdere onderzoek werd ook de woning op de Bergdijk doorzocht. Daar werden tientallen vuurwapens aangetroffen. Voor een deel daarvan bleek mogelijk een vergunning te zijn, maar het overgrote deel is vermoedelijk illegaal, meldt een woordvoerder van de politie.

Tijdens de actie werden een man van 68 uit Someren en twee mannen van 38 en 55 jaar uit Deurne aangehouden. De man uit Someren zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar het drugslab en wapens is in volle gang.