© OM

Grote partij XTC, hasj, wiet, coke en heroïne gepakt bij invallen inzake drugshandel via Dark Web

De politie heeft afgelopen dinsdag invallen gedaan en aanhoudingen verricht in verband met drugshandel via het Dark Web. Bij de actie is een grote hoeveelheid XTC en zijn enkele kilo’s hasj, wiet, heroïne en cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van meerdere postpakketten die PostNL vorig jaar wist te onderscheppen werd er een onderzoek ingesteld. Hierbij kwamen vier mannen uit Brunssum in beeld. Bij de actie en het onderzoek waren behalve het Landelijk Parket ook het Functioneel Parket, de Landelijke Eenheid van de politie, de Fiod, de Belastingdienst, het ministerie van Defensie en de securityafdeling van PostNL betrokken.

Tijdens het onderzoek werden meerdere pakketten onderschept en zijn afnemers gaan klagen op het Dark Web. De politie ontdekte dat de hoofdverdachte hierdoor tijdelijk werd verwijderd van de drugs marktplaats. Dat doen ze daar vaker om oplichting tegen te gaan. Als mensen hun bestelling niet ontvangen kunnen ze een slechte review schrijven waardoor je een slechte reputatie krijgt op de site en mogelijk zelfs verwijderd wordt.

Afgelopen dinsdag was het tijd voor actie en heeft de politie invallen gedaan en aanhoudingen verricht. Daarbij troffen agenten tientallen zakjes met in totaal tienduizenden pillen aan. Verder bleek er hasj, wiet, coke en heroïne aanwezig te zijn. De mannen van 24, 27, 35 en 53 jaar worden verdacht van onder andere de uitvoer van drugs en witwassen van crimineel verkregen vermogen.