Grote partij zwaar illegaal vuurwerk gepakt na binnengekomen informatie

De politie heeft afgelopen week een grote partij zwaar vuurwerk ontdekt in Urk en Groesbeek. Het illegale, gevaarlijke vuurwerk werd door specialisten van de politie onderzocht.

De politie startte een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk nadat zij informatie hadden ontvangen. In het onderzoek kwamen zij een 18-jarige man en een minderjarige man van Urk op het spoor. Op maandag 11 september werden zij aangehouden toen zij meer dan 180 kilo zwaar vuurwerk afnamen van een 20-jarige man uit Groesbeek. De man uit Groesbeek werd hierbij ook aangehouden.

Een dag later, dinsdag 12 september onderzocht de politie de woning van de 20-jarige man uit Groesbeek. In zijn slaapkamer werd nog eens 150 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. Hierbij ging het om 1200 cobra’s, 3600 nitraten, 50 vlinderbommen en 12 mortieren. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) zette voor de veiligheid de hele straat af.

Het vuurwerk dat in beslag is genomen, is door een speciaal bedrijf vervoerd naar een locatie waar specialisten van de politie het vuurwerk onderzoeken en veiligstellen. De minderjarige verdachte is na het verhoor heengezonden. Beide meerderjarige verdachten zijn in verzekering gesteld en worden binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris.