© Politie

Grote politieactie met agenten in kogelwerende vesten in Tilburg na steekpartij

De politie heeft gisteren in Tilburg een grote actie gehouden met agenten in kogelwerende vesten naar aanleiding van een steekpartij aan de Turfbaan in Alphen.

Een 21-jarige Tilburger raakte woensdagmiddag gewond bij een steekpartij in een bos aan de Turfbaan. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De politie stelde daarop een onderzoek in wat leidde naar een verdachte uit Tilburg.

De politie vermoedde dat hij naar zijn woning aan de Oude Hilvarenbeekseweg was gegaan en zich daar verborgen hield. Rond 18.00 uur werd de directe omgeving van de woning omsingeld en een deel van de Oude Hilvarenbeekseweg en de Broekhovenseweg afgesloten. Agenten met kogelwerende vesten liepen rond omdat de man bekendstaat als vuurwapengevaarlijk.

De situatie werd enkele uren onder controle gehouden. Rond 21.45 uur gingen leden van het arrestatie- en ondersteuningsteam het huis binnen. Er werd niemand aangetroffen, waarop de afzetting werd opgeheven en de politie te buurt verliet. Het onderzoek werd voortgezet wat leidde naar een aanhouding rond 2.15 uur in een woning aan de Veilingenhoef in Tilburg. De verdachte zit vast en is ingesloten voor verder verhoor.