Grote professionele ondergrondse wietkwekerij ontdekt na tip

De politie in Friesland heeft na een tip een grote, professionele ondergrondse wietkwekerij ontdekt.

Naar aanleiding van een binnengekomen tip stelde de politie een onderzoek in. Dit leidde naar een pand aan de Hemmerbuurt in Hem. Op woensdag zijn agenten op onderzoek uit gegaan en hebben een doorzoeking verricht. Hierbij werd een wietkwekerij ontdekt.

Agenten troffen in de kelder van de loods een grote hoeveelheid wietplanten. Het gaat om ruim 1400 planten. Tijdens controle bleek ook dat er illegaal stroom en water werden afgetapt. De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.

‘Dit is echt een unieke vangst. Niet alleen de grootte van de kwekerij is opmerkelijk maar ook het feit dat deze zich onder de grond bevond.  De moeite die de verdachten hebben genomen om de kwekerij te verbergen was bijzonder. Wij kunnen ons niet herinneren dat we in West-Friesland eerder zo’n kwekerij hebben gevonden.’ Aldus teamchef Rob Janssen.

Bij de actie zijn ook aanhoudingen verricht. In het pand werden twee mannen aangetroffen en aangehouden. De verdachten zijn 54 en 59 jaar oud afkomstig uit Amstelveen en Middenbeemster. Hun mogelijke rol wordt onderzocht.