Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Grote ravage na explosie bij plofkraak op GWK Travelex in station Delft

In de vroege uren van vandaag is de GWK Travelex in de stationshal van Delft het doelwit geworden van een vermoedelijke plofkraak, waarbij aanzienlijke schade werd veroorzaakt.

Ruiten, de balie en een geldautomaat werden vernietigd, en brokstukken verspreidden zich over de vloer van de hal. Hoewel de explosie geen invloed had op het treinverkeer, dat een verdieping lager doorging, werd een deel van de stationshal afgezet voor onderzoek.

De politie en brandweer reageerden op een geactiveerd brandalarm om 04.30 uur en troffen de verwarring aan. De politie heeft nog geen officiële verklaring afgelegd over de oorzaak van de explosie, en het is nog onduidelijk of er geld is gestolen. Ook is er nog niets bekendgemaakt over mogelijke verdachten.

Dit incident volgt op een soortgelijke gebeurtenis drie weken geleden op station Amsterdam Zuid, waar eveneens een plofkraak plaatsvond die veel schade veroorzaakte en urenlang treinverkeer verhinderde. Het herhaalde patroon van deze explosieve overvallen op treinstations roept zorgen op over de veiligheid in dergelijke openbare ruimtes.