Grote sommen cash, luxe voertuigen en goederen gepakt bij invallen webshop anabole steroïden

De politie heeft in een onderzoek naar internationale miljoenenhandel in anabole steroïden, invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden.

De producten werden aangeboden via een webshop. Uit onderzoek blijkt dat er dagelijks grote hoeveelheden bestellingen werden verstuurd naar adressen door heel Europa. Het zwaartepunt lag daarbij volgens een woordvoerder in Nederland. Over een periode van drie jaar gaat het om ruim 60.000 bestellingen die gedaan werden door ruim 11.000 klanten. In die vier jaar werd er een omzet gegenereerd van ruim 6 miljoen euro.

De webshop is vandaag tijdens de actie offline gehaald. Bezoekers krijgen een pagina te zien waarin ze meegedeeld wordt dat de politie de website offline gehaald heeft. Ze kunnen doorklikken naar een pagina met voorlichting over het gebruik van anabole steroïden. Ook is de lijst met klanten veilig gesteld. Hoewel gebruik van de genoemde middelen niet strafbaar is, wordt wel vanuit integrale samenwerking met andere partners gekeken hoe er preventief ingezet kan worden op deze groep gebruikers.

De politie hield bij de invallen en doorzoekingen zes personen aan. Zij worden verdacht van deelname aan de handel in anabole steroïden. De aangehouden verdachten zitten momenteel allen in volledige beperkingen. De politie heeft panden in Heerlen, Landgraaf, Geleen, Maastricht, Voerendaal, Kerkrade en Eygelshoven doorzocht. Hierbij is onder meer beslag gelegd op grote sommen contant geld, zes luxe voertuigen, luxe goederen en sieraden. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.