Grote wapenvondst in xtc-lab in Rotterdam

De politie heeft bij de ontmanteling van een xtc-lab op 10 februari in een loods in de Ruilstraat in Rotterdam West een grote wapenvondst gedaan. Het gaat onder meer om machinegeweren, shotguns en revolvers.

De politie controleerde de loods die midden in een woonwijk staat omdat er een vermoeden bestond dat er een wietplantage aanwezig zou zijn. In de loods werd geen wiet maar een volledig ingericht xtc-lab aangetroffen. Ten tijde van de inval was het lab niet in werking. Drie verdachten, twee mannen van 23 en 50 jaar oud en een 24-jarige vrouw allen uit Rotterdam, zijn aangehouden.

Sinds de inval is de politie samen met de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen bezig geweest met de ontmanteling van het lab. Daarbij werd een grote hoeveelheid wapens aangetroffen. Het gaat om machinegeweren, shotguns, handvuurwapens zoals revolvers en pistolen en een schietpen. Daarnaast is een grote hoeveelheid patronen gevonden en in beslag genomen.

De vuurwapens waren niet allemaal echt. Onder de wapens bevonden zich ook luchtdrukwapens en balletjespistolen. Omdat deze niet van echt zijn te onderscheiden vallen ze ook onder de Wet Wapens en Munitie. Het is niet bekend hoeveel wapens echt en hoeveel er nep zijn.