Special Kush in de zon © crime-nieuws.nl

Grote wietkwekerij in verborgen ruimte, cash geld en dure horloges gepakt bij invallen inzake drugslab

De politie heeft grote sommen cash geld, partijen wiet en een grote wietkwekerij aangetroffen bij invallen en doorzoekingen in een onderzoek naar een drugslab.

Agenten vielen dinsdag op meerdere locaties binnen in verband met een opgerold drugslab die in januari werd ontdekt in een pand aan de Langstraat in Zeeland. Op dat moment waren er geen mensen aanwezig in het laboratorium. De politie stelde verder onderzoek in en kwam een aantal mogelijke verdachten op het spoor en heeft invallen verricht en doorzoekingen gedaan.

Tijdens de doorzoeking van één van deze woningen troffen we een zeer groot bedrag aan contant geld aan; enkele tienduizenden euro’s. Het geld lag goed verstopt, maar werd ondanks dat door rechercheurs gevonden. In het verlengde van de bevindingen tijdens de onderzoeken in de woningen van de verdachten, werd gedurende de dag nog onderzoek gedaan in zeven andere panden in Uden. Het gaat daarbij om twee woningen en vijf bedrijfspanden, die allemaal te linken zijn aan de verdachten, een 33-jarige man uit Veghel en een 63-jarige man uit Uden.

Bij een onderzoek in een bedrijfspand op een industrieterrein in Uden vond de politie ook een grote som contant geld. Opnieuw ging het om een bedrag van enkele tienduizenden euro’s. In een pand op hetzelfde industrieterrein werden meerdere grote zakken met gedroogde wiet aangetroffen en in beslag genomen. Verder bleek in een verborgen ruimte in het pand een grote wietkwekerij aanwezig te zijn. Over twee verdiepingen bleken ruim 1400 planten te worden gekweekt.

Naast alle drugs en geld zijn ook drie dure auto’s, twee motoren, een quad en meerdere dure horloges in beslag genomen. Eén van de verdachten blijkt een uitkering te ontvangen en zodoende is er melding gedaan bij de betreffende gemeente/instantie. De mannen zitten vast en worden gehoord. Het onderzoek naar het drugslab, wietkwekerij en andere zaken wordt voortgezet.