De politie heeft bij invallen in Amsterdam zeven woningen doorzocht en een kaaswinkel. Bij de actie is 10 kilo harddrugs, 250.000 euro cash veel Gucci-tassen en Rolex klokkies aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van informatie uit een eerdere strafzaak startte de politie een onderzoek. Dat was de zaak van de man die zichzelf meldde bij de politie omdat hij naar eigen zeggen ‘vreesde voor zijn leven’. Bij twee doorzoekingen van zijn woning in Amsterdam-Osdorp trof de politie acht vuurwapens, munitie, 100 kilo cocaïne en ongeveer 800.000 euro cash geld aan, deels verstopt in een geheime berging. De straatwaarde van de aangetroffen hoeveelheid drugs werd geschat op zo’n vier miljoen euro.

De verdachte, een 38-jarige man, werd afgelopen zomer veroordeeld tot zes jaar cel wegens drugs- en wapenbezit en witwassen. Hij is thans ook verdachte in het huidige onderzoek dat zich richt op de criminele organisatie achter deze drugs, geld en wapens.

Op 6 november ging de politie over op actie en deden invallen in verschillende woningen en een kaaswinkel. Daarbij werd harddrugs, geld, dure kleding en tassen en dure horloges aangetroffen en in beslag genomen. Ook in België werd een doorzoeking gedaan. Vijf mannen in de leeftijd van 35 tot 43 jaar zijn aangehouden en zitten vast op verdenking van drugshandel, witwassen, wapenbezit en lidmaatschap van een criminele organisatie.