Twee Amerikaanse ‘gulle gevers’, die ruim 400.000 euro hadden opgehaald voor een dakloze man, worden ervan verdacht het geld zelf te hebben opgemaakt.

Het begon allemaal vorig jaar toen Kate McClure langs de weg stond zonder benzine. De dakloze Johnny Bobbitt gaf Kate zijn laatste 20 dollar zodat ze kon tanken en naar huis rijden.

De vrouw en haar vriend Mark D’Amico waren de dakloze man zo dankbaar dat ze een GoFundMe-campagne zijn begonnen. Het verhaal ging viral en er werd ruim 400.000 euro opgehaald voor Bobbitt.

Het leek allemaal zo mooi maar nu blijkt dat dakloze man weinig tot niets van het geld heeft gezien. Hij heeft inmiddels een advocaat en klaagt de ‘weldoeners’ aan. Een lichtpuntje in dit alles is het feit dat GoFundMe garant staat voor het opgehaalde geld en de dakloze man dus sowieso zijn 400.000 euro krijgt.

Het stel zou naar verluidt alles hebben opgemaakt aan een luxe levensstijl met meerdere vakanties. GoFundMe heeft 20.000 dollar op een rekening gestort zodat de dakloze man rond kan komen tot het duidelijk is geworden wat er met de 400.000 is gebeurd. De ‘gulle gevers’ riskeren nu een mogelijke celstraf voor verduistering.