Bij de liquidatie van topcrimineel Gwenette M. in Amstelveen is mogelijk geschoten met een AK-47. Dit blijkt uit kogelhulzen die zijn aangetroffen op het plaats delict. Het gaat om munitie van het kaliber 7.62×39 wat ook gebruikt wordt in een AK-47.

Bij de liquidatie donderdagavond werden tientallen kogels afgevuurd. Men spreekt van minimaal vijftien schoten. Of Gwenette terug heeft geschoten of niet is vooralsnog niet bekend. Volgens bronnen zou Gwenette rennend vanaf een shoarmazaak achterna zijn gezeten door zijn moordenaars. Op de hoek van de Van Spaenstraat en de Amsterdamseweg liquideerden ze M.

De AK-47 is een aanvalsgeweer ontworpen door Michail Kalasjnikov. De volledige naam is Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda (Russisch: Автомат Калашникова образца 1947 года); vrij vertaald is dat “Machinegeweer van Kalasjnikov van het model van het jaar 1947”. Het dankt zijn populariteit onder militaire organisaties over de hele wereld aan de betrouwbaarheid, het gemakkelijke onderhoud en de relatief lage productiekosten. In het Westen wordt het vooral gebruikt door criminelen. Ook bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt op 29 december 2012 is er geschoten met AK-47’s. Het is een geliefd wapen bij huurmoordenaars omdat een Kalasjnikov nagenoeg nooit faalt.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl