Haagse veelpleger bekent reeks inbraken

Maandag 7 januari liep een 41-jarige Haagse inbreker tegen de lamp en besloot om gelijk ‘alles’ op te biechten. Tijdens het verhoord bekende de man 21 bedrijfsinbraken in de regio Den Haag. Dat meldde de politie.

’s Morgens vroeg werd de inbreker op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was bij een pand aan de Viaductweg. Toen meerdere politie-eenheden arriveerden zagen zij een man op een binnenterrein snel wegduiken. Na een korte zoektocht met onder andere een politiehond werd de verdachte eindelijk aangehouden.

Hij bekende direct in te hebben gebroken bij het betreffende pand. Uit onderzoek bleek dat voor deze melding er al meldingen binnen waren gekomen van inbraken bij een pand aan de Zonweg en één op de Neherkade. Tijdens het verhoor had de man blijkbaar zin om te praten, want hij begon te verklaren over een reeks inbraken in Den Haag in het afgelopen jaar.

Hij bekende ondermeer bedrijfsinbraken in kantines, restaurants en kleine bedrijven. Ook bekende hij inbraken in Den Hoorn, Rijswijk, Zoetermeer en op andere bedrijfsterreinen en sportcomplexen. Bij de inbraken werd steeds contant geld en kleine goederen buit gemaakt. Daarvan is vooralsnog niets teruggevonden.

Donderdag 10 januari is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris die zijn hechtenis met 14 dagen heeft verlengd.Grotere kaart weergeven

Bron: Politie