Hackers maken tientallen miljoenen wachtwoorden gebruikers DNA-testdienst MyHeritage buit

Hackers hebben naar nu blijkt de emailadressen en wachtwoorden gestolen van meer dan 92 miljoen gebruikers van de DNA-testdienst MyHeritage.

De diefstal vond al op 26 oktober 2017 plaats maar werd recent ontdekt door een externe veiligheidsonderzoeker. Hij vond de gegevens op een privéserver.

Het Israëlische bedrijf biedt mensen de mogelijkheid om familiestambomen te maken en in archieven verwanten te zoeken. Wereldwijd hebben 96 miljoen mensen zich geregistreerd bij MyHeritage.

Het bedrijf claimt dat alleen e-mailadressen zijn gestolen. ‘We hebben geen reden om te geloven dat andere systemen zijn getroffen’, meldt het bedrijf. ‘Creditcardinfo wordt bijvoorbeeld niet bewaard door MyHeritage. Andere gevoelige data, zoals stambomen en DNA-informatie, staan op aparte systemen en zijn extra beveiligd.’

MyHeritage zegt te werken aan een tweestapsverificatie wat de dienst veiliger moet maken inzake hacks. Ook raadt het bedrijf gebruikers aan om hun wachtwoord te veranderen. Er loopt nog een onderzoek naar de hack.