Hagenaar met ruim 16 miljoen euro ‘boete’ meldt zich bij politie

Donderdag 23 mei heeft een 39-jarige Hagenaar zich gemeld bij het speciale opsporingsteam van de politie in Den Haag omdat hij gesignaleerd stond voor een aanzienlijke geldboete. De Hagenaar moest de staat nog ruim 16 miljoen euro betalen.

Eind 2010 werd de Hagenaar door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor het via internet oplichten van investeerders middels (nep)investeringen. De rechtbank veroordeelde hem tot het betalen van € 16.430.780,- of een hechtenis van 365 dagen. Sindsdien is de man voortvluchtig.

Begin mei werd door het speciale EVA-team in Den Haag een onderzoek ingesteld naar de voortvluchtige man. Na meerdere keren vergeefs naar de woning van de man te zijn gegaan, kregen ze uiteindelijk contact met hem via de telefoon. Na een aantal gesprekken besloot de Hagenaar om zich donderdagochtend zelf bij de politie te melden. Hij werd direct aangehouden en ingesloten.

Wat doet het EVA-team?

Het zogenaamde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf moeten uitzitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’;  gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.

Bron: Politie