Vanochtend trof de politie in Den Haag een geripte hennepkwekerij op de Spiraeastraat aan. Een paar straten verder werd een bestelbus aangetroffen met de geripte wiet erin. Er is een aanhouding verricht. De verdachte is een 30-jarige Hagenaar.

Rond 04.50 uur kwam er melding binnen bij de politie dat er ingebroken werd in een garage aan de Spiraeastraat. Hierbij zou een witte bestelbus en vier personen betrokken zijn. Verschillende politieagenten gingen op zoek naar de bestelbus, terwijl andere agenten een kijkje gingen nemen bij de garage. Bij de garage werden geen inbrekers meer aangetroffen maar werd wel een sterke hennepgeur waargenomen. Daarop besloten agenten een kijkje te nemen in de garagebox. Binnen werd een ruimte ontdekt met een hennepkwekerij erin, waarvan de planten net geoogst waren.

Op de Lijnbaan, een paar straten verder, werd de witte bestelbus aangetroffen. Bij controle bleek in de laadruimte van de bus een grote hoeveelheid planten te liggen. In totaal zo’n 700 stuks. De bestuurder van de bestelbus, een 30-jarge Hagenaar, is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie vermoedt dat de man de kwekerij geript heeft.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl