Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Hagenaar verdacht van banden met machtigste drugskartel van Colombia

Een man uit Den Haag wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van banden met een drugskartel in Colombia. Het gaat om de Los Urabenos, het machtigste kartel van het land.

Dat meldt het AD. Uit onderzoek van politie en justitie zou blijken dat de 37-jarige Ricky A. mogelijk betrokken is geweest bij grootschalige drugssmokkel. Hij zou er voor verantwoordelijk zijn geweest om partijen cocaïne uit containers in de Rotterdamse haven en tussen de bagage in Schiphol te halen.

Dit kwam aan het licht rond december 2016 via een undercoveragent die aan een andere zaak werkte. Hierdoor kwamen ze bij A. terecht in een normale rijtjeshuis in Loosduinen. Daar zou hebben verteld dat hij speciale teams had die drugs uit containers of koffers kunnen halen.

De man bleek al jaren op papier geen bron van inkomsten te hebben maar had kennelijk wel genoeg geld ter beschikking. Justitie denkt dat zijn vriendin van alles op de hoogte was aangezien de machine om drugs te verpakken tijdens de inval op het aanrecht stond. De vrouw ontkent en zegt van niets te hebben geweten.

Bij de verdachte is ondanks het uitgebreide onderzoek nooit een container met drugs aangetroffen. Het gaat allemaal om getapte gesprekken en observaties.