Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Half miljoen cash, vuurwapens en partij blokken harddrugs gepakt bij inval in Schiedam

De politie heeft bij een actie in Schiedam ruim een half miljoen cash, vuurwapens en harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Een agent zag zaterdagmiddag rond 17.30 uur op de Nieuwe Haven twee mannen vanuit de Nassaulaan naar een geparkeerde auto lopen. Daar hebben ze een pakket in de auto neergelegd. De agent vertrouwde het niet en toen een van de mannen wegreed werd de informatie doorgegeven aan collega’s.

De auto werd voor een controle aan de kant gezet op de Willem de Zwijgerlaan. Bij doorzoeking werd een tas met pakketten bankbiljetten aangetroffen. Het geld is in beslag genomen en de bestuurder werd aangehouden op verdenking van witwassen. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De agent die de verdachte het eerst zag ging ondertussen op onderzoek uit bij een woning waar hij mogelijk verbleef. Bij een inval in het pand werden meerdere vuurwapens, een grote hoeveelheid cash en 15 kilo harddrugs aangetroffen. Het ging in totaal om ruim een half miljoen euro.