Half miljoen euro cash en grote partij wiet, hasj en joints gepakt bij doorzoeking

De politie heeft bij een controle in twee loodsen een grote partij wiet, hasj en joints aangetroffen. Verder lag er ook een half miljoen cash in twee kluizen.

Bij een gezamenlijke controle door de gemeente en politie werd woensdagochtend een perceel geopend aan de Piusstraat in Tilburg waarin twee loodsen gevestigd waren. Bij doorzoeking in een van de loodsen werd een grote hoeveelheid joints, hasj en wiet aangetroffen. Het ging om ruim 30.000 joints, 70 kilo wiet en 20 kilo hasj.

Er bleek ook een kluis te staan maar de eigenaar weigerde deze open te maken. In de tweede ruimte werd nog een tweede kluis aangetroffen door de politie. Nadat de kluizen geopend waren bleek er een grote hoeveelheid geld, hasj, sieraden en horloges in te liggen. Het ging in totaal om 25 kilo hasj en 550.000 euro cash.

In de loodsen stonden ook nog vier motoren en een jetski. Ook is er een vuurwapen gevonden. Ook die zijn allemaal in beslag genomen. De politie heeft twee mannen, een 44-jarige en een 48-jarige Tilburger, aangehouden op verdenking van witwassen en/of drugsbezit. De recherche onderzoekt de zaak.