De gezochte overvallers. © Politie

Half miljoen euro voor gouden tip juwelenroof TEFAF-kunstbeurs Pink Panthers bende

Er is een beloning van een half miljoen euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak rond de juwelenroof tijdens de TEFAF-kunstbeurs in Maastricht.

Dat meldt een woordvoerder van het schade-expertisebureau Charles Taylor Adjusting tegen De Telegraaf. Het bureau is door de verzekeraar ingehuurd om de miljoenenroof te onderzoeken. Er is nu een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de vier mannen die op de vierde dag van de kunstbeurs er vandoor gingen met de juwelen.

De daders gingen doelgericht te werk en wisten waar ze op uit waren. Er werden eerst verkenningen gedaan en vervolgens sloegen ze op dag vier toe. Met geweld werden vitrines ingeslagen en bezoekers zijn met wapens op afstand gehouden. De daders wisten zeker tien sieraden, waaronder en ketting met een diamant van 114 karaat, buit te maken.

Vanwege de werkwijze is het vermoeden dat de daders onderdeel zijn van de beruchte Pink Panthers-bende. De criminelen hebben de naam van Interpol gekregen en verwijst naar de komische misdaadfilms met inspecteur Jacques Clouseau. De internationale bende wordt gelinkt aan grote en spectaculaire juwelenroof en bestaat uit tientallen leden.

De gezochte overvallers. © Politie