De 26-jarige Hamza B. alias ‘Chip Chip’ zal in Marokko terechtstaan voor zijn betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt op 29 december 2012. Bij de liquidaties werden Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf doodgeschoten. Het doelwit Benaouf A. wist te ontkomen.

Hamza B. werd juni vorig jaar aangehouden op vliegveld Ibn Battouta in Tanger. Daar was hij om zijn vriendin, die net was aangekomen met een vlucht uit Nederland, op te halen. De Marokkaanse en Nederlandse politie hebben samengewerkt bij deze aanhouding. Vermoedelijk werd zijn vriendin al enige tijd getapt en gevolgd en kon de gevluchte Hamza zo worden opgespoord. Omdat Hamza zowel de Nederlandse als Marokkaanse nationaliteit heeft, en Marokko onderdanen niet uitlevert, zal hij daar berecht gaan worden. Het is nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren.

Behalve B. zitten in deze zaak nog een aantal andere verdachten vast. Het gaat om de 33-jarige Anouar B. en de 25-jarige Adil A. Ook heeft justitie twee andere verdachten in beeld, mannen van 33 en 34 jaar oud. Eén van hen zit al vast in verband met ander vuurwapengeweld. Volgens het OM is de samenwerking met Marokko goed. Justitie heeft er vertrouwen in dat de Marokkanen de zaak goed zullen behandelen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl