Top Amnesia Haze © Crime-Nieuws.nl

Handgranaat geplaatst bij coffeeshop door man in joggingbroek, politie zoekt getuigen

De politie onderzoekt het plaatsen van een handgranaat bij een coffeeshop in Tilburg.

Bij de politie kwam vanochtend rond 8.15 uur melding binnen dat er zojuist iemand een voorwerp zou hebben opgeraapt voor een coffeeshop aan de Gasthuisring die erg veel gelijkenissen vertoonde met een granaat. De persoon zou het voorwerp in zijn tas hebben gestopt en richting de Jan Heijnstraat zijn gelopen. Agenten wisten de man te achterhalen en staande te houden. Zijn tas werd veilig op een parkeerterrein geplaatst en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingeschakeld. De EOD trof in de tas een handgranaat gelijkend voorwerp aan. Uit hun onderzoek ter plaatse kon niet worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een explosief ging. Daarom is het voorwerp door de EOD in beslag genomen voor verder onderzoek.

De persoon die de mogelijke granaat opraapte voor de coffeeshop is door de politie verhoord. Daaruit bleek dat de man niet besefte hoe gevaarlijk het is om een mogelijk expolief zomaar op te rapen. Hij verklaarde het te hebben opgeraapt om het bij de politie te komen in leveren. De man mocht na zijn verhoor het politiebureau verlaten omdat onderzoek uitwees dat hij niets met het plaatsen van het granaat gelijkend voorwerp te maken had.

Uit het onderzoek van de politie en het bekijken van camerabeelden blijkt dat de granaat in de nacht van woensdag op donderdag door een onbekende man is neergelegd. Hij droeg een zwarte jas met over zijn hoofd een capuchon, een donkere joggingbroek, zwarte schoenen en blauwe handschoenen.