© Instagram

Handgranaat geplakt aangetroffen op winkelpand in Den Bosch

In Den Bosch is een handgranaat geplakt aangetroffen op een winkelpand.

Bij de politie kwam vanochtend vroeg melding binnen dat er schade was aan een winkelpand aan de Hildebrandstraat. Agenten hebben een onderzoek verricht en troffen een mogelijk explosief dat aan de dicht getimmerde voordeur bevestigd was. Direct na de vondst werd de omgeving afgezet en zijn acht panden uit voorzorg ontruimd.

Na een eerste inspectie door een specialist van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Deze wisten het explosief van de voordeur te verwijderen en veilig te stellen. Inmiddels staat vast dat het om een handgranaat gaat. Deze is door de EOD afgevoerd. Rond 13.00 uur werd de straat weer volledig vrijgegeven.

De politie doet nu verder onderzoek naar het incident. Er is gesproken met getuigen en er zijn beelden bekeken. Uit bestudering van de eerste beelden is gebleken dat in de nachtelijke uren een persoon rennend op de vlucht slaat van het pand. Deze persoon is vanuit de Hildebrandstraat richting de Potgieterhof en zo doorgestoken richting de Bilderdijkstraat.