Handgranaat nummer twee bij horecagelegenheid in centrum Amsterdam

Een schoonmaker heeft in Amsterdam op straat een handgranaat gevonden en deze meegenomen naar zijn woning in Aalsmeer. De politie heeft het explosief veiliggesteld.

Rond 19.05 uur meldde een 21-jarige inwoner van Aalsmeer dat hij vermoedelijk een handgranaat had meegenomen, die hij in Amsterdam had gevonden. De man vertelde dat hij het explosief voor zijn woning aan de Duikerstraat had gelegd.

Uit werd de straat afgesloten door de politie en is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ter plaatse gekomen voor onderzoek. De EODD heeft vastgesteld dat het daadwerkelijk om een handgranaat ging en heeft deze onschadelijk gemaakt.

De politie heeft de 21-jarige man uit Aalsmeer als getuige gehoord. Uit het verhoor bleek dat hij de handgranaat tijdens schoonmaakwerkzaamheden donderdagochtend rond 08.15 uur aantrof in de Korte Leidsedwarsstraat en had meegenomen.

De granaat lag voor het pand van de Suzy Wong Lounge. Het is de tweede keer in korte tijd dat er een handgranaat wordt neergelegd voor de horecagelegenheid. De zaak was pas een maand weer open en mag zijn deuren opnieuw sluiten want de gemeente heeft beslist dat de zaak voorlopig dichtgaat.