Handgranaten en vuurwapens gepakt in onderzoek geweldsincidenten in Delft

De politie heeft bij aanhoudingen in een onderzoek naar een aantal geweldsincidenten in Delft, handgranaten en vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.

In Delft zijn afgelopen weken meerdere panden onder vuur genomen of op andere wijze het doelwit geweest van geweldsincidenten. Op dinsdag 8 mei werd een coffeeshop en een zonnestudio in de Peperstraat onder vuur genomen met een automatisch vuurwapen. Negen dagen later, op donderdag 17 mei, ontploften handgranaten bij dezelfde coffeeshop en een coffeeshop op de Breestraat. Hierbij raakte een voorbijganger gewond. Op dinsdag 12 juni was het opnieuw raak en is er geschoten op een winkel op de Molslaan en een horecagelegenheid op de Beestenmarkt. Woensdag 27 juni werd een handgranaat gevonden voor de deur van een bedrijf aan de Neringstraat.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en voor één van de zaken kwam een 40-jarige Hagenaar als verdachte in beeld. De man is op 12 juni aangehouden in Noordwijk en bij fouillering en doorzoeking bleek hij wapens, munitie en een handgranaat in zijn auto te hebben. De politie heeft hem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident van 17 mei en verboden wapenbezit.

Na de aanhouding heeft de politie twee panden doorzocht waar een granaat en drugs werden gevonden. Naast de Hagenaar zitten ook een 22-jarige man uit Delft en een 30-jarige Haagse vast in verband met de aangetroffen wapens. De rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de verdachten verlengd. Het onderzoek naar de verschillende geweldsincidenten is nog in volle gang en meer aangehouden worden niet uitgesloten.