Vanochtend hield de politie in Nederland, België en Frankrijk een grote internationale actie jegens drugsrunners. In totaal werden er 40 personen opgepakt op verdenking van drugshandel. In Nederland viel de politie 25 panden binnen en hielden daarbij 24 verdachten aan.

Bij de huiszoekingen in Nederland werd onder meer een aanzienlijke hoeveelheid amfetamine, ook wel bekend als crystal meth, gevonden. In totaal gaat het om circa 80 kilogram. Verder nam de politie drie vuurwapens, diverse nepvuurwapens, een ton cash, 16 voertuigen, honderden mobiele telefoons, 5 kilo heroïne en 1,5 kilo cocaïne in beslag. Tevens werd er een wiethok aangetroffen en geruimd.

In Frankrijk en België zijn vijftien huiszoekingen verricht waarbij zestien personen zijn opgepakt. In Frankrijk werden in totaal tien verdachten aangehouden. Bij die huiszoekingen nam de politie 2 kilo heroïne en 15.000 euro in beslag. In België werden zes verdachten aangehouden en ruim 900 gram heroïne en een bedrag van 2.200 euro aangetroffen en in beslag genomen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl