Kilo’s harddrugs, tientallen mobieltjes en geld bij R’dams duo

De politie in Rotterdam heeft afgelopen weekeinde kilo’s harddrugs en veel geld aangetroffen na een fouilleeractie op de Hillevliet.

Vrijdagavond hielden agenten twee mannen in een busje aan bij een fouilleeractie op de Hillevliet. In het busje werd achter een luik ruim 10 kilo harddrugs en een groot geldbedrag gevonden. Ook bleek de bestuurder zeven mobiele telefoons bij zich te hebben.

Daarop werd besloten om het onderzoek uit te breiden en de woonhuizen van de bestuurder en bijrijder grondig te doorzoeken. In het huis van de bestuurder werden enkele kilo’s cocaïne en speed gevonden. Tevens bleek er tienduizenden euro’s aan contant geld te liggen. Ook in de woning bleek de man een grote hoeveelheid mobieltjes te hebben. In totaal troffen agenten 37 telefoons aan.

In de woning waren ook twee vrouwen aanwezig. Zij zijn aangehouden op verdenking van witwassen. De politie heeft beslag gelegd op luxe goederen en een auto. Eén van de aangehouden vrouwen was net bezig om geld en een geldtelmachine uit de woning te halen toen de politie voor de deur verscheen.