Marokkaanse hasj en een joint met hasj erin! © crime nieuws

600 kg hasj en wiet, 130k cash een drugslijn en NL’ers in Spanje

In Spanje zijn Nederlanders opgepakt die een drugslijn voor wiet en hasj tussen Malaga en Nederland exploiteerden. Bij de actie is ruim 600 kilo hasj en wiet en 130k cash in beslag genomen.

Dat meldt De Telegraaf. De smokkelbende bestond uit achttien personen die de hasj en wiet transporteerden in verbrandingsovens met dubbele wanden. Bij de actie heeft de politie twee verbrandingsovens, zes voertuigen, 130.000 euro cash en 420 kilo hasj en 242,7 kilo wiet aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek naar de drugssmokkelbende begon halverwege 2014, toen de politie op het spoor kwam van een Nederlandse inwoner van Benalmádena, die betrokken was bij grootschalige drugshandel.

In Spanje wordt steeds meer wiet gekweekt door Nederlanders. De gekweekte wiet wordt vervolgens vervoerd naar Nederland en verkocht aan coffeeshops. Een klein fractie daarvan wordt vervoerd naar Engeland. Maar de meeste wiet gaat rechtstreeks naar de Nederlandse coffeeshops. Het export fabeltje waar de politiek af en toe mee komt is totale onzin. Nagenoeg alle gekweekte wiet in Nederland, en nu ook in Spanje, gaat rechtstreeks naar coffeeshops.