Havenmedewerker opgepakt voor corruptie én 363 kilo cocaïne gevonden in container

Een arrestatieteam van de politie heeft een medewerker van een overslagbedrijf in de Rotterdamse haven aangehouden inzake mogelijke corruptie. Bij de actie is 363 kilo cocaïne aangetroffen in een container.

De verdachte, een 43-jarige man uit Rozenburg, was achter zijn computer van het overslagbedrijf aan het werk toen de politie binnenviel. Het onderzoeksteam heeft dit zorgvuldig gepland zodat de man op heterdaad gepakt kon worden. De container waar hij op dat moment mee bezig was werd gecontroleerd en het was raak. In de container lag maar liefst 363 kilo cocaïne.

Het onderzoek naar de man werd gestart nadat op de terminal een opengeknipte container was gevonden. Na maanden onderzoek kwamen ze tot de conclusie dat een medewerker de uithalers van de coke zou hebben geholpen. Dit deed hij door de container op een bepaalde locatie neer te zetten.

Na zijn arrestatie doorzochten rechercheurs de woning van de Rozenburger. Daarbij is geld en zijn ook andere spullen in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet. Dat richt zich niet alleen op andere verdachten, maar ook op het met de smokkel verdiende geld.

Het Openbaar Ministerie (OM) leidt de verdachte vrijdag voor aan de rechter-commissaris op verdenking van corruptie en betrokkenheid bij drugsinvoer.

363 kilo cocaïne gevonden in container © Politie