Hebberige tasjesdief eist dat slachtoffer ook jas en trainingspak op straat uittrekt

Een tasjesdief in Leeuwarden is wel erg ver gegaan en eiste dat het slachtoffer zich op straat zou uitkleden.

Vorige week donderdag kreeg een tiener (16) op de Soestdijkstraat een compliment van een man over zijn Louis Vuitton tas. Kort daarna trok de aardige meneer een groot mes en eiste de tas op. Onder bedreiging zag de jongen zich genoodzaakt om deze af te geven. Helaas voor hem was de hebberige tasjesdief niet klaar. Hij eiste namelijk dat de tiener zijn kleren moest uittrekken want hij wilde zijn jas en trainingspak ook wel hebben.

De jongen reageerde snel en vroeg of hij niet even achteruit kon gaan zodat hij zich uit kon kleden. De dief stond namelijk erg dichtbij. Toen de man dat deed trok het slachtoffer een sprintje en is ontkomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen en camerabeelden.

De hebberige tasjesdief zou een blanke man van ongeveer twintig jaar, met veel acne en onverzorgde tanden zijn. Hij droeg een donkerbruine jas van het merk Canada Goose, een donker- en lichtrood trainingspak van Nike en zwarte Nike-schoenen. De gestolen tas was een neppe Louis Vuitton.