Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Helikopterpiloot die crimineel uit bajes moest vliegen voor 100K ‘moet lintje krijgen’

De Colombiaanse helikopterpiloot Alvaro G.B. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de bevrijding van een crimineel uit de gevangenis, zou volgens zijn advocaat eigenlijk een lintje moeten krijgen.

Volgens de advocaat van de verdachte Colombiaan was hij helemaal niet van plan om Benaouf A. uit de gevangenis te vliegen. De piloot was voornemens om het hele plan te saboteren. B. had bedacht om zijn petje in de turbine van de helikopter te gooien zodat deze onklaar zou zijn en niet meer on vliegen.

Dat Alvaro G.B. in eerste instantie akkoord ging met een vergoeding van 100.000 euro was een foutje. Aldus de advocaat. De advocaat maakte het nog af en zei: ‘Hij is eigenlijk een hoeder van de rechtsstaat’. De officier van justitie was verbijsterd door dit opmerkelijke verhaal van de piloot en zijn advocaat.

Op 11 oktober 2017 probeerde een groep Amsterdammers de crimineel Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis van Roermond. Het plan was om een helikopter te kapen en A. te bevrijden uit de gevangenis. Dit mislukte aangezien de politie van begin tot eind op de hoogte was van de plannen.

Meerdere personen zitten nu vast in deze zaak. Eén van de opgepakte mannen is een piloot uit Colombia. Hij zou zijn gerekruteerd om de gekaapte helikopter voor 100.000 euro naar een veilige plek te vliegen.