Woensdag heeft de politie een man (33) uit Haarlem in zijn woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een wapenvondst in september vorig jaar in een woning en loods aan de Lange Poellaan in Haarlem. Volgens de politie is de verdachte lid van de Hells Angels in Haarlem.

Destijds werden in de loods een shotgun, raketwerper, uzi, handgranaten en munitie gevonden. Daarnaast werden aantal gestolen goederen en een hoeveelheid stekken aangetroffen. In de woning lagen nog meer wapens, een hoeveelheid geld en gestolen goederen. Een 53-jarige man werd toen aangehouden.

Direct na de vondst startte de politie een uitgebreid onderzoek waarin de 33-jarige Haarlemmer naar voren kwam als mogelijke betrokkenen bij het wapenarsenaal. Uit een ander onderzoek kwam de Hells Angel naar voren als verdachte van een mishandeling in een café op 27 december 2014. De verdachte zou om onbekende reden kwaad zijn geworden en twee mensen hebben geslagen. Ook zou hij een glas stuk hebben gegooid die een vrouw raakte in haar gezicht.