Volgens een nieuwe studie inzake legalisering van hennepteelt blijkt dat er wél ruimte is in de wet om hennepteelt te legaliseren in Nederland.

Dat meldt de Volkskrant. Na opdracht van 27 gemeenten is door hoogleraar straf- en strafprocesrecht Piet Hein van Kempen en universitair docent Masha Fedorova van de Radboud Universiteit, geconcludeerd dat mensenrechten overheden kunnen dwingen om hennepteelt toe te staan.

Mensenrechten wegen zwaarder dan de VN-drugsverdragen die wietteelt en handel in wiet verbieden. Als het legaliseren misdaden als moord en mishandeling of ongelukken ten gevolge van onveilige teelt voorkomt dient de hennepteelt gelegaliseerd te worden. Bescherming van burgers gaat boven de VN-drugsverdrag.

En zo is het. Het verbod op hennepteelt werkt alleen maar criminele organisaties in de hand. Voor professionele henneptelers is een verbod alleen maar goed en beter voor de handel. Hoe meer repressie, hoe meer geld de criminele hennepteler krijgt voor zijn waar. De gebruikers en de maatschappij zijn de dupe.