Mechelse herder uit het niets doodgestoken in Wagenberg

In het Brabantse Wagenberg is zondagmiddag op een hondenuitlaatplek een Mechelse herder uit het niets doodgestoken. De politie is nu op zoek naar twee hondenbezitters met een klein hondje die verdacht worden van betrokkenheid bij het doodsteken van de hond.

Een 50-jarige man uit Made liet zondag zijn hond uit bij de Wagenburgse Put waar veel andere mensen ook hun hond uitlaten. De man wandelde met zijn zwarte jachthond en Mechelse herder toen hij onderweg twee mensen met een klein wit hondje tegenkwam.

De herder ging op het hondje af, waarop het slachtoffer riep: “Stuur hem maar weg hoor”. Dit deed het duo niet die pakte de herder direct bij zijn nekvel sleurden hem een paar meter mee en lieten hem daar liggen. Toen de man uit Made bij zijn hond aankwam zag hij dat er bloed rond de nek zichtbaar was.

Terwijl het slachtoffer zich ontfermde over zijn zwaargewonde hond, ging het duo er vandoor. De man heeft ook geen signalement kunnen geven aan de politie. Het is niet bekend of het om een stelletje ging, twee mannen of twee vrouwen. Vermoedelijk is het tweetal in een grijze auto naar de Wagenbergse Put gekomen.