Heroïne ontdekt in verborgen ruimte na rijden zonder rijbewijs en verzekering op A2

De politie heeft bij een controle op de A2 een partij heroïne aangetroffen in een verborgen ruimte.

Agenten controleerden donderdagmiddag rond 15.00 uur een auto op de A2 bij Nederweert die volgens de politiesystemen niet verzekerd was en waarvan de eigenaar ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij de controle bleek dat de eigenaar van de auto zelf achter het stuur zat en dus had gereden zonder rijbewijs.

Tijdens de controle roken de agenten een bekende wietgeur en zagen wat gruis liggen. Bij verder onderzoek vonden ze nog een klein brokje, vermoedelijke heroïne, onder de bestuurdersstoel. Dat gaf de agenten reden genoeg om het voertuig verder en grondiger te doorzoeken.

In de auto werden verschillende aanwijzingen aangetroffen voor de mogelijke aanwezigheid van een verborgen ruimte. Na een kort onderzoek werd die ruimte gevonden. Er bleken twee blokken heroïne in te liggen met een totaalgewicht van rond de twee kilo.

De verdovende middelen en de auto zijn in beslag genomen. De bestuurder, een 26-jarige man uit Kerkrade, is aangehouden en vastgezet. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de heroïne.