Heroïnepand opgerold in Capelle aan den IJssel na meldingen over geluidsoverlast

De politie heeft in Capelle aan den IJssel een heroïnepand opgerold na meldingen inzake geluidsoverlast. Omwonenden werden gek van alle klusgeluiden en belden de politie.

Naar aanleiding van de meldingen stelde de politie zondag kort voor zeven uur een onderzoek in naar de woning aan de Dotterlei. Bij doorzoeking in het pand bleek het te gaan om een heroïnepand. De politie spreekt zelfs van een fabriek. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een drugspand waar pure heroïne gemixt werd en doorverkocht aan klanten uit bijvoorbeeld Frankrijk en België.

Een 25-jarige Rotterdammer probeerde bij aankomst te vluchten maar werd na een korte achtervolging aangehouden. Een tweede verdachte, een 26-jarige Rotterdammer, sprong vanaf de derde etage naar beneden. De verdachte raakte wonderbaarlijk niet gewond en rende hard weg. Bij metrostation Schenkel kon een motoragent de man aanhouden. In de bosjes is een zakje met ruim 600 gram, vermoedelijk pure heroïne, aangetroffen. Twee Rotterdamse vrouwen van 17 en 19 die in de woning waren zijn ook aangehouden.

Diverse spullen die gebruikt worden bij drugshandel, vloeistoffen en heroïne zijn in beslag genomen na een doorzoeking. In de keuken troffen agenten een afgezaagd jachtgeweer met patronen aan en 2600 euro. Het geld, drugs en wapen zijn in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.