Wietplant © crime nieuws

Hiv-patiënt in Amsterdam mag eigen medicinale wiet kweken

Een met hiv besmette Amsterdammer mag zijn eigen medicinale wiet blijven kweken van de rechtbank Amsterdam. En terecht! Iedereen zou zijn eigen wiet, medicinaal of niet, moeten kunnen kweken.

De man, Rudolf Hillebrand, heeft elke dag 3 tot 5 gram wiet nodig omdat de hiv-medicijnen die hij moet nemen hem misselijk maken en hij ervan moet braken. Door een bepaalde soort wiet te roken verdwijnt zijn misselijkheid en kan hij enigszins functioneren.

Als hij zijn medicijn zelf zou moeten bekostigen zou het een fortuin kosten. Hij zou dagelijks zeker 75 euro voor 5 gram goede wiet nodig hebben. Omdat de zorgverzekering dit niet vergoed is het onbetaalbaar voor de meeste mensen.

Bij de apotheek is er medicinale wiet te verkrijgen maar niet de soort die Hillebrand nodig heeft. Elk soort wiet heeft een ander medicinale werking en/of effect. Om een enigszins normaal leven te kunnen leiden ging hij kweken. Dit had vele invallen en problemen tot gevolg. Tot nu, want nu mag Rudolf Hillebrand officieel zijn eigen medicinale wiet kweken.

Nu de rest van Nederland nog, zijn we af van het belachelijke gedoogbeleid dat alleen maar gunstig is voor coffeeshophouders en professionele henneptelers.